​Uitdagingen voor griffiers van middelgrote gemeenten


Bijeenkomsten 2019

De eerstvolgende bijeenkomst speciaal voor de griffiers van de wat grotere (maar geen 100.000+) gemeenten zal plaatsvinden op vrijdag 8 maart in Utrechtse Heuvelrug met als thema het samenspel binnen de driehoek burgemeester, gemeentesecretaris en griffier.

​Daarnaast zijn op dit moment de volgende data gepland in 2019:

​Per keer wordt een onderwerp voorbereid. Wanneer technisch-inhoudelijke onderwerpen aan de orde komen kan de groep uitgebreid worden met plaatsvervangers. 

Eerdere bijeenkomsten

Algemene informatie

De inhoud van de dag bepalen de deelnemers zelf. Wij zorgen - op basis van een persoonlijke intake van alle deelnemers - voor een werkvorm waarin u met gelijkgestemden in gesprek kunt gaan. Tevens zorgen wij dat er voldoende mogelijkheden zijn voor ontmoeting en een moment om als groep te bepalen of en op welke wijze u vaker bij elkaar wilt komen.
​De deelnemersbijdrage bedraagt 75,- euro excl. BTW per keer.
Voor meer informatie is een brochure bijgevoegd.

Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst hebben wij de volgende vragen ontvangen:

 

Vrijdag is een wat onhandige dag, kunnen we niet wat later beginnen en eerder eindigen?

 
Het programma en de deelnemersbijdrage zijn aangepast. De inloop is om 9.30, we starten om 10.00 uur en we ronden na de lunch om 14.00 uur af.
 

Ik kan die dag zelf niet maar heb wel behoefte om periodiek bijeen te komen met griffiers van gemeenten van gelijke omvang. Kan ik op de hoogte gehouden worden?

 
We hebben naast de aanmeldingen inmiddels een lijstje van mensen die wel aangesloten willen blijven bij initiatieven. Dus mail ons gerust, de groep kan uiteraard organisch groeien en niet iedereen komt elke keer.

 

Ik kan zelf niet, maar wil me laten vervangen door mijn plaatsvervangend griffier. Kan dat?

 
Wij hebben deze vraag teruggelegd bij degenen die zich reeds aangemeld hebben en de keuze is om dat voor deze bijeenkomst niet te doen. Een van de thema's die juist bij de griffiers van de wat grotere gemeenten leeft zijn de ontplooingsmogelijkheden van het griffieteam en wat je daarin als leidinggevende kunt betekenen voor je medewerkers.
De eerste bijeenkomst is vooral inventariserend, afhankelijk van de thema's van volgende bijeenkomsten is er waarschijnlijk ruimte voor plaatsvervangend griffiers. Ook het thema van de rol van de wat grotere gemeente in de regio en bijvoorbeeld de wens om als grotere gemeenten gezamenlijk sprekers uit te nodigen zijn door deelnemers genoemd.

 
Wellicht tot een van onze komende bijeenkomsten!